måndag 26 mars 2012

Mitza igen....

Här kommer några personliga rader om Arefjellets Mitza skrivna av hennes ägare Joar Petter Myren.
Mitza är nu även uttagen till NM lag på Andöya kommande helg. Vi önskar Gordon setterlaget stort lycka till !!


Mitza ble født på kvinnedagen 8 mars 2009. Hennes første mnd. va preget av helt enorm livslyst.  Hun var en noe litt livlig dame som herjet rundt overalt. Hennes søster Targa som også er her i traktene var hennes beste lekekammerat. De henger enda ihop som erterris.
Mitsa var som sagt født på kvinnedagen og ikke lett å dressere.  Men det hun lærte satt godt. Hun er no meget lydig på fløyte.
UK startene ble ren glede og likeså i AK. Desverre hadde hun en eier som ikke klarte å lære henne apport før hun v godt over 2 år. Det førte til at hun startet i AK selv om hun nok var klar for mere, men hva hjalp det.                                              
Men så skjedde alt på en uke nå i mars 2012.   1.AK samt 1.vk m/ck og Cacit på en uke.   Deretter ble det berre glede.    Nå venter NM vinter.

Mitza er jaktet med hele høst og vinter. Hun kan rampe og kose seg i fjellet men er vanligvis megegt god m fugl  og apporten er no i orden.  Tar gjerne rypa  i reisen slik at skudd ikke er nødvendig.
Hun kan nok til tider være litt for djerv i reisen. vel vel.
Dette ble mye skryt.  Er det ikke noe neg. med Mitza.  Jo da. Litt for glad i folk og skal absolutt hilse på alt og alle.  Søket hennes kan nok til tider ønskes noe større og hun er veldig opptatt av fører. Stopper litt og ser seg rundt før hun igjen jakter ut.      Mitza skal parres i vår /sommer hvis vi finner en som passer. 



















Foto: Joar med Mitza och Orko (far till Mitza)

Inga kommentarer: